Muhammed Fesih KAYA

1967 Van Çaldıran doğdu. 12 çocuklu bir ailenin en büyük erkek çocuğudur. 1976 yılından beri İstanbul Beyoğlu’nda ikamet etmektedir. Evli 7 çocuk babasıdır. 1986 yılından beri İnsan ve Medeniyet Hareketinin içerisinde yer alarak türkiye İslami hareketinin içerisinde mücadeleye devam etmektedir.

Davete Giriş

Son sözü Allah söylemektedir. İhtilafları, polemikleri, çekişmeleri, saldırıları siz sonuçlandıramazsınız. Siz davet edin. Ahireti de kuşatan bir hükümranlığa ve otoriteye sahip Allah, davetinizin karşılığını da, davet ettiğiniz kişilerin hükmünü ve akıbetini de elbette adil bir şekilde verecektir.

Üç Ayların Fazileti ve Kandiller

Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, yeni bir rahmet iklimi olan mübarek üç aylara kavuşmuş bulunuyoruz. Bu aylar, imanımızdan gelen bir heyecanla ibadet hayatımızın daha canlı tutulduğu rahmeti bol, bereketli bir mevsimdir.

Ramazan

Ramazan; Başı rahmet, Ortası merhamet, Sonu cehennemden azad olmaktır… Ramazan; kameri ayların dokuzuncusu, Müslümanların oruç tutmakla mükellef oldukları dinimizce kutsal sayılan ay.

Kardeşliğe Ne Kadar Çok İhtiyacımız Var

“Ülfetin sebeplerinden birisi de kardeş olmaktır. Bu kardeşliğin devamı için; sadık bir niyet ve karşılıklı temiz bir kalp ve samimiyet gösterilmelidir.” Sonuç olarak: İnsanların en âcizi kardeş aramakta kusur edendir, bundan daha âcizi ise bulmuş olduğu kardeşi zai edendir. Kardeşliklerimizin zayi edilmemesi duasıyla…

Davet ve Gerekliliği

Davet; bir açıdan nasihat, bir açıdan irşat, bir açıdan da marufu emretmek, münkerden sakındırmaktır. Bu noktadan hareketle davetin hedefinin aslında, İslam’ın inanç esasları ve değerlerinin kabul edilerek uygulanmasının sağlanması olduğunu, dolayısıyla Müslüman veya gayrimüslim ayırımı yapmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Subscribe to RSS - Muhammed Fesih KAYA