Ahmet İhsan GENÇ

Efendimiz Âlemlere Şeref Bahşettiler

Şüphesiz Efendimizin velâdetinin yıldönümlerini ümmet-i Muhammed (asm), her velâdet gecesini hayatının bütününü güzelleştiren bir yenilenme doğumu olarak tes’id eder. Böyle rahmetli bir ümmet için bu zuhur en büyük bir şereftir.

Rabbimizin Hediyesi

Mirac, Efendimiz için ne güzel bir yükseliş, ne erişilmez bir mazhariyet ise O zat aleyhisselam'ın sayesinde bulunan biz ümmeti için öyle azametli bir şereftir. Âlemler, cennetler genişliğinde bir rahmettir.

Samimiyet Her İşte Allah'ın Rızasını Ummaktır

Samimiyet; gökte suda, dünyada fezadayani görüp ulaşabildiğimiz her noktada, belki bir yaseminin kokusunda ya da bir çınarın gölgesinde kısaca her an ve her halde Rab ile birlik olmaktır.İnsanın kendisini O’na yakın hissetmesidir.

Namaza mı Küstün?

Efendine mi nazlanıyorsun: İbadetlerini, şükürlerini yeterli mi buluyorsun? Korkarım ki nefsimin ahmaklık hastalığından sen de hastasın…

Hz. Muhammed (sas), Yüce Rabbimizin Bize Özel İhsânıdır

Cenab-ı Hakk’ın insanlara olan en büyük nimetlerinden birisi tarih boyunca kendilerinden, yani insan cinsinden peygamberler göndermesi, özellikle de son olarak Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’i yine insan cinsinden...

Gençlik mi? O Şimdi Nerde…

Ey nefsim, Şimdi seninle beraber maziye bir bakalım. Beni (vicdanı) dinlemeyerek işlediğin günahlardan defterler doldu… Gençlik gümledi gitti! Artık bir kısım hayırlı, müsbet, müstahsen işlere, amellere -istesen de- güç getiremiyorsun. Ne kadar acizleştin. Haddi zatında insanın fıtratı “acz” ile yoğrulmuş.

O Sevgililer Sevgilisi Habib-i Edibe

*Kitab, sünnet O’nun (sas) sevilmesini vacib kılmıştır. Akıl ve idrâk de bu muhabbeti zarurî görür. İman esasından tedelli ederek (dallanarak) “ruh”la beraber letâif-î insaniyemiz O (sas) güzeller güzeline teveccüh etmiştir.

KUR’AN…

KUR’AN, izhar ettiği hakâiki ile güzel güzellikler sergilediği gibi sırlı sırlarının zinetlerine, derinliklerine ulaşıldıkça bunlardan ehl-i tefekkür, ehl-i kalb ve ehl-i zikir ne büyük haz alıyorlar. Bu müstesna hazzın bir benzeri ancak ebedi cennette ve mirac mülakatında yaşanır.

Dualarımız Bizim İçin

Dualarımız Bizim için; -Marifetimizdir, -İstikbalimizdir, -Cennetimizdir, -Kevserimizdir,

Tövbekârlık Üzerine

*Her mükellefin illa ki kusurlu hâllere bulaşması o kulu tövbeye sevk etmek için ilahî bir yardımdır. Hiç kimse “Ben günahsız bir kulum.” demesin… O; azametli, rahmetli, rahimiyetli tevabiyete karşı boyun büksün, el açsın, gözyaşı döksün ve her gün her vesile ile yalvarsın…
Subscribe to RSS - Ahmet İhsan GENÇ